TREENAAMISEN MIELEKKYYDESTÄ

Julkaistu 21 lokakuun, 2010 | Kirjoittanut puukonveljet | Kategoria(t): Treenit

Laskemista harrastavan kannattaa pitää itseään kunnossa, sillä kesän aikana tehty työ näkyy talvella hiihtokunnossa. Urheilijat  pyrkivät harjoittelussaan hakemaan lajinomaisuutta, joka käytännössä tarkoittaa sitä, että harjoittelussa otetaan lajin vaatimukset huomioon.

Telemark-hiihtoa harrastavan kannattaa ehdottomasti pitää lihaskunto ja erityisesti jalkojen lihaskestävyys hyvässä kunnossa. Jokainen telemarkkia laskenut tietää, miltä jalkojen ”hapotus” tuntuu.

Lihaskuntoharjoitusten lisäksi tarvitaan koordinaatioharjoituksia, jollaisia jokainen voi keksiä kotikonstein. Tasapainoharjoituksia voi tehdä puun väliin viritetyllä vaijerilla tai ns. slacklinella, tasapainolaudalla, skeittilaudalla ja muilla vastaavilla tavoilla, jotka rasittavat tasapainon tuottamiseen tarvittavia lihaksia.

Jos suksilla aikoo hypätä tai dropata, on oman terveyden kannalta äärimmäisen tärkeää harjoitella yleiskoordinaatiota. Hiekkamontut sopivat erityisen hyvin hyppyjen ja droppien harjoitteluun, sillä tuntuma montun laidalta hypättäessä vastaa hyvin pitkälle samaa kuin suksilla hypättäessä. Toki montulla hyppiessäkin täytyy ottaa huomioon se, että perustaidot volttien ynnä muiden temppujen tekemiseen ovat kunnossa. Hiekka on rinteessäkin kovaa, jos siihen mätkähtää selälleen tai pahimmassa tapauksessa niskoilleen.

Hiekkamonttu hyötykäyttöön

Liikunnassa suurimpia ilonaiheita on uuden oppiminen. Lapsia seuratessa oppimisen ilon voi nähdä sivusta, mutta liikunnassa aikuinenkin voi kehittyä loputtomasti. Jatkuvuudesta voi pitää kiinni pitämällä vaikka treenipäiväkirjaa. Pääasia on, että liikunta on säännöllistä ja se tuottaa iloa.

Vaikka liikuntaa ja urheilua pidetäänkin ehkä rahvaanomaisena kulttuurinharjoittamisena verrattuna esimerkiksi kuvataiteisiin, se on pohjimmiltaan samalla tavalla luovaa kuten maalaaminen, kirjallisuus, musiikki tai mikä tahansa muu hengentuotos. Liikkeet, jotka on hiottu loppuun asti, veistetään samalla tavalla kuin taideteos; materiasta muotoon. Lopputulos on tekijänsä näköinen ja persoonallisella tavalla kaunis. Talvella kesän treenit palkitaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s