PERHONURKKA – HOLLOW DECEIVER

Julkaistu 10 marraskuun, 2010 | Kirjoittanut puukonveljet | Kategoria(t): Kalastus

Perhonurkka -osion tarkoituksena on tuoda julki niitä perhoja, joita kulloinkin käärin ja jotka olen hyväksi havainnut. Perhonsidontaa olen harrastanut jo lähes 20 vuotta ja viime vuosien aikana netti on tuonut harrastukselleni aivan uuden ulottuvuuden. Omia tekniikoitani olen parantanut netistä löytyvien videoiden avulla, joista ehdottomasti parhaita ovat Davie McPhailin tekemät videot, joita löytyy mm. Youtubesta. Toinen ehtymätön vinkkipankki on Perhokalastajat.net foorumeineen ja artikkeleineen. Satuin muuten tapaamaan Davie McPhailin Glasgow Angling Centerissä Skotlannin reissullani ja kyseessä on erittäin lupsakka kaveri. Davie kertoi tekevänsä videoita täysin omaksi ilokseen ja sanoi saavansa jatkuvasti kannustavaa palautetta perhonsitojilta ympäri maailman. Suomalaista perhonsidontaa hän kertoi arvostavansa erittäin korkealle ja tiesi useita suomalaisia sitojia. Davien sidontatahti ja -varmuus ovat todella korkeaa luokkaa, spigotin aiheuttamat känsät kämmenessä kertoivat omaa karua kieltään! Itse olen Davien perhoja sitonut mm. siten, että olen ottanut läppärin sidontapöydälleni ja seurannut ”livenä” Youtubesta Davien esimerkkiä. Suosittelen kokeilemaan!

Kävin pari viikkoa sitten Helsingin Perhokalastajien syysreissussa kalastamassa perholla haukea Inkoon vesiltä. Ennen reissua en ollut hauen perhokalastukseen kovin perusteellisesti vihkiytynyt, mutta tällä reissulla sain paljon hyviä vinkkejä luupäiden jahtaamiseen. Ensimmäiseksi Perhonurkan perhoksi valikoitui hauen perhokalastusinnostuksen puraisemana yksi syysreissun ottipeleistä, Hollow Deceiver.

Resepti

Koukku: TMC 911S 4/0

Sidontalanka: Kevlar (normaali 6/0 toimii ehkä jopa paremmin, kevlar tahtoo leikata bucktailin rikki)

Pyrstö: Pinkki schlappen. Tässä perhossa 2 paria. Ennen schlanppenia laitan perään ohuen kerroksen bucktailia hollow-tekniikalla sidottuna antamaan perholle ryhtiä. Schlappenit sidotaan ulospäin kaartuviksi, jolloin perholle tulee kivasti elävyyttä vedessä.

Runko: Takaosa pinkki bucktail hollow-tekniikalla. Bucktailia n. 3-4 kerrosta, väliin väriltään sopivaa kimalletta. Etuosa fluorinkeltainen bucktail.

Pää: Fluorinkeltainen bucktail taakse käännettynä ja pikaliimalla käsiteltynä. Pikaliimalla pään saa tehtyä nopeasti ja silmät tarttuvat helposti. Liimaa tosin menee aika paljon. Varo liimaamasta sormia!

Perho on nopea sitoa ja toimii kalastuksessa erinomaisesti. Syysreissulla tehokkain väriyhdistelmä tuntui olevan pinkki-purppura, eli muuten sama kuin tämä malli perho, mutta purppuralla etuosalla/päällä. Tämä kuvan perho on jopa liian tuuhea, kevyemmälläkin karvoituksella tälle perholle saa muhkean profiilin. Siitä hauet tuntuvat pitävän ja perho on kevyt heittää. Bucktailin ja schlappenin kestävyys ei hauen hampaissa ole paras mahdollinen, mutta omassa käytössäni siitä ei ole haittaa, näitä perhoja kun on niin mukava tehdä!

Jussa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s