Kotiseuduilla

Julkaistu 25 helmikuun, 2011 | Kirjoittanut puukonveljet | Kategoria(t): Hiihto

Etelässä asuvat hiihtäjät ovat saaneet nauttia lumen paljoudesta joidenkin mielestä jopa liiaksi asti. Minä olen aina toivottanut lumen tupaan avoimin ovin. Ainoa etelän talvessa harmittava asia on se kuuluisa mäkien puute. Suomen toisessa päässä sijaitsevalla Kilpisjärvellä laskettavia törmiä riittää ja niin muuten riittää tällä hetkellä luntakin.

Tunturikoivikossa lumi pölisee. Uutta lunta 20 cm.

Olen syntyjäni kilpisjärveläinen ja tänne tuleminen tuntuu samalta kuin kotiin tulisi. Saanan ja Mallan näkeminen on kuin moikkaisi vanhoja tuttuja. Tai sanotaan nyt vaikka arvovaltaisia tuttuja, koska vuoria kohtaan täytyy aina tuntea pientä nöyryyttä.

Suosikki laskupaikkojani Kilpisjärven tuntureilla ovat Terbmisvarri ympäristöineen ja Lossujärven suunnalla olevat törmät. Saanan länsiseinältä löytyy muutama mieleen jäänyt pätkä ja mukaan täytyy laskea tietysti pikku-Mallan tienpuolelle laskeva itäseinä, josta löytyy sekä jyrkkyyttä että riittävän suuria droppeja itsensä haastamiseen. Se on myös sen verran lyhyt, että skineillä tekee päivän aikana helposti useamman laskun.

Tälle päivälle käytiin 8-vuotiaan tyttäreni kanssa tuossa lähitörmällä laskemassa tunturikoivikkoa. Ylhäällä oleva kuva on muuten hänen ottama 😉 Löysin jopa muutaman dropin, koska olen niihin jollain tavalla mieltynyt.

Säätiedotus lupaa juuri lappiin lisää lunta, vaikka sitä on jo nyt ihan mukavasti. Päivittelen säätilannetta seuraavien päivien aikana. Sen verran täytyy varoittaa alueella liikkuvia ja tänne aikovia, että lumet voivat olla suhteellisen herkässä. Tuolta Norjan puoleltahan siitä on kuultu varoituksia enemmänkin.

-Antte

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s