Davos

Julkaistu 24 tammikuun, 2011 | Kirjoittanut puukonveljet | Kategoria(t): Hiihto
Avainsanat:, ,

No niin, täällä sitä sitten ollaan. BD:n laskija Christian Bless pyysi minut kylään Davosiin. Oma käsitys Davosista oli tähän mennessä tullut lähinnä maastohiihdon maailmancupista, joten yllätyksenä tuli, että täältä löytyy itse asiassa todella hyvää hiihtoa.

Lumiolosuhteet ovat olleet todella vaihtelevat. Viikko sitten vajaassa kolmessa tonnissa pystyi patsastelemaan t-paidassa. Pari päivää sitten kelit kylmeni, lunta saatiin lisää ja reissuta valkeni loppupelissä oikea puuterifiesta. Tänään lähdettiin kahdeksalta mäkeen; neljä laskua, joista kolme tultiin liftaamalla takaisin törmään.

Uutta, todella kuivaa, lunta on 50 cm, joka tarkoittaa jyrkemmissä paikoissa kohtuullisen kokoisia pintavyöryjä tai amerikkalaisittain sluffeja. Niiden kanssa pärjää, koska liikkuvan lumen näkee ja sitä pystyy väistämään. Pohja on tällä hetkellä stabiili, joten laattavyöryjä ei juurikaan tarvitse pelätä.

Reissu jatkuu vielä muutaman päivän ja kelit on kohdillaan. Tänään pitäisi mennä ilmeisesti igluun yöksi ja käydä hiihtelemässä jonkinlainen rando. Keli näyttää vaan menneen ylhäällä sinkkiin, joten toivotaan, että hiihtoreissu onnistuu.

Enemmän tästä reissusta saadaan nähdä kevään aikana Maxsportilla. Tässä vaiheessa postaan muutaman pätkän, jotka tarttui meikäläisen Contourille:

Antte

kommenttia
  1. Jaakko sanoo:

    Hyvältä näyttää! Varohan sie siellä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s